Bel mij

Project Woningcorporatie SOR

Opdracht: wegnemen van hinderlijke reflecties en storende galm in het receptiegedeelte en callcenter.

Opdrachtgever:
Woningcorporatie SOR , Rotterdam

Probleem:
akoestiek (galm) in de grote ontvangsthal (woonwinkel): veel bezoekers, vaak senioren met gehoortoestellen, klaagden over verstaanbaarheid. In het receptiegedeelte (telefooncentrale) had men ook last van galm en daardoor slechte spraakverstaanbaarheid en spraakprivacy.

Oplossing:
Toepassen van zoveel mogelijk absorberend materiaal in deze ruim 5 meter hoge ruimte met veel glaswanden. Gekozen werd daarom voor een plafondoplossing (ARTceiling) en ARTpanels tegen pilaren en glazen scheidingswand. In totaal werd ca. 40m2 aan ARTwall toegevoegd. Ondanks de beperkte mogelijkheden qua ruimte is de nagalmtijd toch op een acceptabel niveau uitgekomen.

Ontwerp: Incatro Room Acoustics | ARTpanel

Toegepaste producten:
ARTceiling twee stroken van 550 x 123 cm
ARTpanel 2 grotere panelen tegen pilaren: 80 x 230 cm
ARTpanel: voor- en achterzijde glazen wand een 2-luik tegen glazen wand voorzien van fotoprint 376 x 153 cm