Bel mij

Project: verbetering akoestiek behandelkamers 11/2012

Voor Inverdan, Kinder- en jeugdpsychiater Maastricht hebben wij een viertal behandelkamers voorzien van akoestische panelen.

In de behandelkamers vinden voornamelijk gesprekken plaats waarbij het natuurlijk zeer belangrijker is dat spreker en toehoorder elkaar goed verstaan. De ruimtes zijn voorzien van 2 panelen van 200 x 133 cm (op oorhoogte)  - die de ongewenste reflecties absorberen.

De mooie zwart/wit beelden zijn van fotograaf John Lambrichts Maastricht

`We hebben in onze praktijk voor kinder/ en jeugdpsychiatrie, in een mooi gerenoveerd pand aan de Looiersgracht, fijne spreekkamers. Maar al snel bleek de akoestiek dusdanig was, dat het voeren van een gesprek vermoeiend werd. Een binnenhuisarchitect adviseerde om eens te overleggen met Art Panel. Art Panel bood snel advies, en begeleidde het traject van overleg tot en met de plaatsing van de akoestische wandpanelen met veel zorg en vakmanschap. Foto´s van de hand van kunstenaar John Lambrichts, uit zijn project ´Oeverlangen aan de Maas´, werden perfect afgedrukt op de wandpanelen, die een een sieraad zijn geworden voor de praktijk`. 

Hans Bogte | Maastricht