Bel mij

Project Bioscoop Echt 6/2012

Akoestische maatregelen Royal Bioscoop Zaal 1 te Echt

Opdrachtgever: Exploitatiemaatschappij Antonio BV

Ontwerp / Architect: Feran Thomassen

Opdracht: nagalmtijd verminderen van 1.48s naar 0.8 - 1.0 seconden. De multifunctionele wordt behalve als bioscoop ook gebruikt door een zangclub en een fanfare. De akoestiek moet dus aangepast kunnen worden aan de activiteiten. De zangclub heeft juist een vollere en warmere klank nodig dan wanneer er een film wordt gekeken. Daarom is er naast akoestische paneelwanden ook met akoestische gordijnen gewerkt, door de gordijnen te openen of te sluiten kan de akoestiek (nagalmtijd) aangepast worden en kan elke vereninging de juiste balans vinden.

Oplossing: aanbrengen van ARTpanelen en ARTwall om de nagalmtijd te reduceren. Daarnaast 2 grote akoestische gordijnen van 10 x 4 meter) tegen de zijwanden.

ARTpanel: 4 stuks van 200 x 150 cm (zijwand balkon)
ARTwall: 2 x tegen zijwand met print logo Bioscoop (300 x 450 cm)
ARTwall: tegen volledige achterwand op balkon in zwarte uniekleur. 

Tevens zal er 72m2 aan akoestisch systeemplafond worden aangebracht door derden.

Resultaat: doelstelling bereikt qua nagalmtijd en eerste ervaringen klant waren positief.