Bel mij

Akoestische tevens esthetische verbeteringen woonhuis 05/2013

Hallo Ralph en Frits, de panelen hangen en het is erg mooi geworden. Ook qua geluid is het een verademing zoals het nu klinkt. Het is een stuk huiselijker geworden.( AvT)

Familie van Tilburg zocht akoestische oplossingen voor de problemen in haar woonhuis. Met name in de hal/vide, de gang op de eerste verdieping, de eetkeuken en een ruime speelkamer.

Onze adviseur Frits heeft ter plekke metingen gedaan en op basis hiervan advies uitgebracht. Na montage van de voorgestelde maatregelen heeft hij een nacontrole gedaan waarvan onderstaand een korte samenvatting.

Allereerst de controlemetingen in de hal/vide en gang op de eerste verdieping en de eetkeuken.

De vorm van de gang en de hal maakt het lastiger e.e.a. betrouwbaar te berekenen. Het rekenmodel gaat namelijk uit van een rechthoekige ruimte zonder tussenvloeren en nissen..
Ik had deze opgesplitst in twee delen. Voor de gang moest 6 m2 worden toegevoegd voor 0,8 s doelgalmtijd en voor de hal/vide nog eens 9m2


In de hal is een grote ARTwall geplaatst van 250x300 cm en een panel boven van 120x150cm waarmee we 9,3 m2 hebben toegevoegd.

In de gang zijn nog eens 2 panelen van 120x150 cm geplaatst en 1 kleine van 90x60 cm waarmee we nog eens 4,14 m2 hebben toegevoegd.

Het totaal aantal vierkante meters bedraagt dus nu 13,44 m2 waar theoretisch 15 m2 nodig zou zijn geweest.
De gemeten galmtijd is nu iets meer dan 1s: (We kwamen van 1,66 s)




We voegen nu nog eens 4m2 toe op de benedenverdieping. Je hebt geluisterd naar 2,7m2 tijdens de demo!

In de eetkeuken was de galmtijd 1,03 s We hebben geadviseerd om 7,7 m2 toe te voegen en er is een ARTceiling geplaatst van 7,2 m2 en een ARTpanel van 1.08 m2 voor een doelgalmtijd van 0,7 s
De gemeten galmtijd is nu 0,8 s: Dit komt omdat de koppeling met de woonkamer, dat volume is niet meegenomen in de berekening, nog een beetje meedoet.

Twee vliegen in één klap
Het toepassen van akoestische panelen en wanden bieden tevens de mogelijkheid uw huis te decoreren.
In dit geval werd zowel gebruik gemaakt van uni-kleurstoffen als fotografie. In samenspraak met de klant werden de kleuren gekozen en hebben we voor de hal een foto gekozen welke digitaal is bewerkt.