Bel mij

Akoestische maatregelen huisartsenpraktijk Amsterdam

Voor een huisartsenpraktijk in Amsterdam werden we voor een uitdaging gesteld. Aan één zijde van de wachtkamer moest de akoestische wand gedeeltelijk de hoek om en aan de andere zijde van de wachtkamer moest een uitsparing gemaakt worden voor een schilderij.

Daarbij werd de ruimte gescheiden door een glaswand moest er om diverse kasten heen gebouwd worden,en moesten er 2 luchtdoorvoeren doorgezet worden. Het geheel werd in 1 dag keurig netjes afgeleverd terwijl de praktijk geopend was.

Akoestiek: wat was de klacht en hoe hebben wij het opgelost.
De wachtruimte en receptie van de huisartsenpraktijk zijn evenals de spreekkamers hoge ruimten met strak stucwerk en harde vloeren. Daardoor zijn de ruimtes niet comfortabel om in te spreken. Geluid blijft te lang hangen waardoor met stemverheffing moet worden gesproken. De nagalmtijd lag rond de 1,5 sec terwijl 0,5 sec. het ideale niveau is. Gesprekken aan de balie van de receptie zijn vaak privé, de wens is dat deze beter worden afgeschermd van de wachtende mensen. De afscherming is gemaakt met de glazen deur en wij hebben a.h.v. een akoestische meting 2 stuks ARTwall geadviseerd met een totaaloppervlak van 28 m2 die de nagalmtijd van 1.5sec naar 0.6sec zullen terugbrengen. De kleine wand 350 x 270 cm en de grote wand 698 x 270 cm.

Design:
in de wachtruimte hing een groot canvas doek tegen de wand met daarop enkele afbeeldingen en teksten. Klant wilde dit exact zo terug maar dan akoestisch. Het canvas werd in delen gescand, de tekst nieuw opgemaakt en als 1 bestand weer geprint op akoestisch doek.