Bel mij

Pers

Persberichten

Maart 2015 | Persbericht Incatro BVBA

Innovatieve akoestiekoplossingen van Incatro nu ook op Belgische markt!

Lees het volledige persbericht op ons BLOG

Beeld in hoge resolutie downloaden? Klik op foto en doe in nieuw venster rechtermuisklik  'Opslaan als...'

      
        
      
       
    

Januari 2013 | Landelijk persbericht Wegener Tijdschfriten en kranten.
Door woonredactrice Suzanne Dijkstra

Weg met die Galm!

(klik hier voor PDF)

Artikel Regionaal Wonen (editie Limburg)

 

 

Maart 2012

ARTpanel en het creatieve einde van galm

Download als PDF

Thuis en op kantoor rekent ARTpanel op kunstzinnige wijze af met ongewenste galm. Naast de aangename effecten – stilte en rust keren terug – is ARTpanel bovendien een smaakvolle designaanwinst. In de webshop van ARTpanel worden talloze creatieve en kunstzinnige voorzetten gedaan. Zelfs gebruik van uw logo of vakantiefoto is mogelijk!

Een bekend fenomeen: galm
Strak, stijlvol en ingetogen: het zijn een paar kenmerken van onze kantoor- en woonruimten. Na de vloerbedekkingen en gordijnen mag de laatste jaren de basis van steen of beton weer helemaal zichtbaar zijn. ‘Less’ is immers ‘more’, en dat geldt ook voor onze inrichtingen. Het enige nadeel: geluiden hebben nu meer dan ooit vrij spel en kunnen naar hartelust reflecteren tegen vloeren en wanden. ‘Galmen’ is wellicht de beter bekende benaming.

De oplossing: het geluid absorberen
Om daar op een effectieve manier iets aan te doen, heeft ARTpanel zogeheten ‘geluidabsorbers’ ontwikkeld. Zij zijn in de afgelopen decennia ontworpen door Incatro Room Acoustics, een bedrijf dat is gespecialiseerd in de akoestiek van ruimten. “ARTpanel hebben we samen met ingenieurs en universiteiten verder vervolmaakt”, vertelt directeur Carl Huijskens. “Het stelt momenteel de internationale norm op het gebied van ideale ruimte-akoestiek”.

Wat is ‘ruimte-akoestiek’?
“Het begrip ‘galm’ kent iedereen: de ‘holle’ klank die ontstaat als geluidsgolven tegen een muur reflecteren en onze oren een fractie van een seconde later bereiken dan het originele ‘brongeluid’. Het zijn precies deze ongewenste reflecties die onze spraak of muziek op een vervelende manier beïnvloeden.”

Hoe werkt ARTpanel precies?
ARTpanel ‘absorbeert’ deze storende reflecties als het ware. Of in technische termen: muren en plafonds worden akoestisch ‘geneutraliseerd’. “Omdat de luisteraar voortaan alleen nog de originele geluidsbron hoort, klinken stemmen weer helder, wordt muziek sprankelender en verloopt een gesprek vele malen prettiger omdat de aandacht niet constant wordt afgeleid door die hinderlijke echo’s.”

Ook voor architecten en adviseurs
Meer informatie – ook over uitgebreide zakelijke toepassingen en de mogelijkheden van ARTpanel voor architecten – vindt u op www.artpanel.nl. ARTpanel heeft vestigingen in Roermond, Ridderkerk en Zwolle en is telefonisch bereikbaar via (085) 48 63 380. Per mail kunt u uw vraag ook rechtstreeks richten aan de klantenservice via info@artpanel.nl.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor rechtenvrij beeldmateriaal (fullcolour, 300 dpi) kunt u contact opnemen met Ralph Huyskens van Incatro, tel 085 48 63 380 of per mail via ralph@incatro.nl