Bel mij

Akoestische informatie

De term 'ruimte-akoestiek' is een veelomvattend begrip dat vaak wordt uitgedrukt in kwalitatieve termen zoals: de akoestiek is 'droog', 'warm', 'ruimtelijk' of 'helder''.

Om de ruimte-akoestiek te onderzoeken en te kwantificeren, wordt deze term onderverdeeld in diverse parameters.

De belangrijkste relevante ruimte-akoestische parameters zijn:

  • Nagalmtijd (Reverberation Time en Early Decay Time)
  • Geluidoverdracht (directe en indirecte aanstraling)
  • Echo’s en Flutter-echo’s
  • Spraakverstaanbaarheid (RASTI)
  • Bas-Ratio (BR)
  • Helderheid (Clarity)

Elk gebouw met zijn verschillende ruimten en akoestische eisen, verdient een aparte aanpak met een programma van eisen. Incatro kan zorgdragen voor een compleet akoestisch design van elke ruimte.

Een afspraak hiervoor kunt u altijd maken met een van onze medewerkers.

Om de verschillen in 'ruimte-akoestiek' goed te ervaren hebben wij voor de Orgatec vakbeurs 2 (optisch) identieke cabines gemaakt. Een van harde materialen bekleed met print en de ander compleet voorzien met onze akoestische wandbekleding (ARTwall). Overtuig uzelf en bekijk de video!
 
 

Video gemaakt bij Decos Technology Group. Interview met de klant vooraf en na oplevering van
de akoestische maatregelen. Een mooi overzicht van onze werkwijze.
 

Video, gemaakt bij een Duitse klant, met een mooie 'voor en na'-vergelijking, ondersteund met cijfers en statistieken. Met behulp van ARTceilings en ARTpanels reduceren wij de nagalmtijd in dit klaslokaal van 1.3 seconden naar 0,5 seconden.

 

Geluid = stress
Geluid is belangrijkste stressfactor op het werk. Wie werkt in een voortdurend lawaaierige omgeving verdubbelt volgens een onderzoek van de University of Britisch Columbia het risico op ernstige hartklachten. Werknemers onder de 50 jaar lopen volgens de onderzoekers zelfs 4 keer zoveel risico. De onderzoekers denken dat werknemers lawaai als een grote bron van stress ervaren en daardoor een verhoogd risico op een hartaandoening verklaard zou kunnen worden. De onderzoekers voegen er aan toe dat werknemers in een lawaaierige omgeving ook nog eens een groter risico lopen op zwaarlijvigheid en ook meer blijken te roken.
(Bron: Nationale Vacaturebank)