Bel mij

Informatie akoestische oplossingen

Door de toenemende vraag bij vormgevers, particulieren en akoestisch adviseurs naar esthetische akoestische oplossingen, heeft Incatro een nieuw product ontwikkeld: Acoustic Relevant Tissue, kortom ARTwall.

Elke ruimte heeft zijn eigen akoestische eigenschappen. Belangrijk is echter deze eigenschappen aan te passen aan het gebruik van de ruimte. Middels diverse variabelen kan de ruimte-akoestiek worden beïnvloed en worden afgestemd op het specifieke gebruik.
 
Geluid is een samenvoeging van verschillende luchtdrukken in verschillende frequenties. De voor de mens belangrijkste frequentiegebieden  zijn voor spraak 250 Herz t/m 2000 Herz en voor muziek 125 t/m 4000 Herz.
 
De belangrijkste variabele in deze is de geluidsabsorptie. Elk gebruikt materiaal in een ruimte absorbeert in meer of mindere mate geluid. 
 
Voor spraak is vooral de “spraakverstaanbaarheid” van belang.  Ook hierbij is geluidsabsorptie de belangrijkste beïnvloedbare variabele.
 
Geluidsabsorptie betekent het afbreken van geluid; anders gezegd het niet reflecteren van geluid.  Hoe beter dit lukt per m² toegepast materiaal, hoe minder materiaal hiervoor nodig is. ARTwall heeft  een van de hoogst haalbare waarden in de markt verkrijgbaar en is tevens per frequentiegebied variabel toe te passen.
 
Belangrijk voor de vormgeving van een ruimte is ook dat ARTwall in bijna elke gewenste afmeting, vorm en uiterlijk, naadloos is uit te voeren.
 
De combinatie van zowel technische als esthetische flexibiliteit met op beide vlakken maximale prestaties maken van ARTwall een uniek product in de markt.