Akoestische scheidingswanden op kantoor

Vandaag is het de Internationale Dag van de Samenwerking, opgericht door International Co-operative Alliance (ICA) in 1923. Vandaag staan we wereldwijd stil bij het belang van samenwerking, ook in het bedrijfsleven. Een goede samenwerking tussen collega’s is belangrijk voor een productieve onderneming. Daarnaast zorgt het voor een aangename sfeer op kantoor. Wist u dat de inrichting van het kantoor de samenwerking tussen medewerkers bevordert? Met een paar kleine aanpassingen creëert u de ideale werkomgeving voor uw team(s).

Mensen houden van samenwerken met anderen. Van het brainstormen, ideeën uitwisselen en discussiëren tot het vragen en geven van feedback. Een manier om de samenwerking tussen medewerkers te bevorderen, is door kantoortuinen te creëren. Grote open ruimtes waarin meerdere werkplekken te vinden zijn en de optimale samenstelling ontstaat om met elkaar te communiceren. U kunt – zonder te kloppen – bij een collega aan het bureau iets vragen of overleggen. We geven een aantal tips om deze kantoortuinen op een effectieve manier in te richten, met de hulp van akoestische scheidingswanden.

Akoestische scheidingswanden Soundleaves

Plaats bureaus op een tactische manier

Door bureaus op een bepaalde manier te positioneren, kunt u uw medewerkers eenvoudiger met elkaar laten communiceren. Plaats twee bureaus naast elkaar met een smaller bureau er haaks tegenaan. Uw medewerkers focussen zich eenvoudiger op hun dagelijkse werkzaamheden en hoeven slechts hun bureaustoel een kwartslag te draaien voor een teamoverleg.

Creëer samenwerk-gebieden

Creëer samenwerk-gebieden waar uw medewerkers zich gezamenlijk kunnen terugtrekken om hun creativiteit een boost te geven. Dit moet een andere plek dan het bureau – een andere (inspiratievolle) omgeving doet namelijk wonderen! Pak bijvoorbeeld de bekende verzamelplekken aan, zoals bij het koffieapparaat of in de gang. Een comfortabele bank of een statafel (met een schaal vol snoep of fruit) nodigt al uit om te sparren.

Akoestische panelen als schilderijen

Plaats akoestische scheidingswanden

Helaas is er ook een keerzijde. De bovenstaande opstellingen resulteren namelijk vaak in galm en irriterende geluiden. En niets is zo hinderlijk als een slechte kantoorakoestiek, waardoor uw medewerkers zich niet meer goed kunnen concentreren. Hier bieden akoestische scheidingswanden de oplossing.

Het klinkt misschien wat vreemd – samenwerken en scheidingswanden – maar zo tegenstrijdig is het niet. Uw werknemers ervaren meer privacy in overleg en als u kiest voor schermen die niet hoger zijn dan 1 meter 20, dan heeft u nog gewoon oogcontact met collega’s.

Als u de hulp van Incatro inschakelt, gaan we stapsgewijs aan de slag. Allereerst voeren we een galmmeting uit om de huidige situatie exact in kaart te brengen. Zo zien we direct wat er nodig is om het gewenste resultaat te bereiken. We houden rekening met alle factoren, zoals de hoeveelheid werkplekken en geluidsbronnen. Met professionele montage plaatsen we de akoestische scheidingswanden op de juiste plaats, op het moment dat het u het beste uitkomt.

Maak kennis met de Soundleaves

We begrijpen dat u uw kantoor gezellig wilt houden. Daarom hebben we de Soundleaves ontwikkeld: akoestische schermen die niet alleen de privacy verhogen en de akoestiek verbeteren, maar ook het kantoor voorzien van frisse designelementen. Onze Soundleaves zijn in verschillende maten verkrijgbaar, ook geschikt voor het bureau. Neem vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Groene akoestische scheidingswanden

Deel dit bericht

Reageer zelf

* Verplicht veld