Galm in huis: 5 tips om akoestiek te verbeteren

Een borrel drinken met de buurt of een verjaardag vieren met de hele familie. Een huis vol visite is altijd hartstikke gezellig, maar kan ook de nodige ergernissen met zich meebrengen. Vooral als u elkaar slecht tot niet verstaat door galm. We zetten een aantal handige tips voor u op een rij om een comfortabel huis te realiseren!

Een strakke en minimalistische interieur met hoge plafonds, gestucte muren, plavuizen en grote ramen is erg mooi, maar funest voor de akoestiek. Geluid weerkaatst tegen de kale, harde oppervlakken van uw woonruimte waardoor er galm in huis ontstaat. Hoe vermindert u deze galm zonder afbreuk te doen aan het interieur?

Hang gordijnen op om galm te reduceren

U kunt bijvoorbeeld gordijnen ophangen om weerkaatsingen van het geluid te verminderen. Gordijnen absorberen de geluidstrillingen, mits u kiest voor een volle stof. U behaalt het beste resultaat door gordijnen te combineren met extra raambekleding, zoals vitrage, rol- of plisségordijnen.

Galm in huis reduceren

Akoestisch plafondpaneel die in uw interieur opgaat

Wilt u liever geen gordijnen ophangen, een hoogpolig tapijt plaatsen of uw leren bank vervangen door een stoffen driezitter? Dan biedt een naadloos akoestisch plafond de oplossing. De akoestische plafonds zijn esthetisch verantwoord; ze gaan volledig op in uw huidige interieur. De plafondpanelen krijgen dezelfde kleur als uw plafond, waardoor ze nauwelijks opvallen.

Meer weten over esthetisch verantwoorde producten? Klik hier voor meer inspiratie >>>

Tip!

Heeft u een mooie foto van uw gezin of een vakantiekiekje waar u trots op bent? Laat de foto door Incatro op speciaal textiel afdrukken en inspannen in een akoestisch paneel. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.

ArtCeiling om galm in huis tegen te gaan

Een goed gemeubileerde inrichting

Een goed gemeubileerde inrichting doet wonderen! Zoals u wellicht weet, absorberen stoffen meubels veel geluid. Maar ook grote planten, schilderij of een boekenkast maken het verschil. U vermindert de weerkaatsing en reduceert zodoende de galm.

Heeft u een leren bank en bent u niet van plan om deze te vervangen door een stoffen variant? Plaats er dan bijvoorbeeld stoffen stoelen naast en versier uw bank met een aantal kussens.

Galm in huis

Demp de vloeren in huis

Momenteel is keramisch parket erg in trek. Een keramisch parket bestaat uit tegels die de warme uitstraling hebben van echt hout. De vloer past perfect bij een strakke inrichting, maar vergeet niet: hoe harder het materiaal, hoe slechter de akoestiek. Plaats een groot en hoogpolig kleed om te genieten van zowel een harde vloer als goede akoestiek.

Hoeken creëren gaat galm in huis tegenCreëer hoeken in grote ruimtes

Heeft u een grote woonkamer met kale muren en zonder hoeken? Splits dan deze ruimte op in kleinere ruimtes, door bijvoorbeeld een boekenkast haaks op muur te plaatsen of roomdeviders te gebruiken. Door hoeken in uw huis te creëren, onderbreekt u de geluidsgolven. U voorkomt dat geluid eenvoudig van de ene naar de andere kant beweegt.

 

Deel dit bericht

9 reacties

 1. Vivianne Moerel Interieur & Exterieur op 8 maart 2018 om 11:07

  Beste,
  Ik zou graag documentatie en een prijslijst ontvangen van akoestische naadloze plafonds.
  Mvg Vivianne Moerel

 2. Reg op 2 april 2018 om 14:59

  We wensen de akoestiek in ons bureel te verbeteren. Deze is 6 op 6 meter en 3 hoog
  We hebben 1 bureel en 1 tafel erin staan

  Graag uw voorstel

 3. Ralph Huyskens op 3 april 2018 om 09:33

  Geachte, hartelijk dank voor uw bericht. Mijn collega’s van Incatro België zullen spoedig contact met u opnemen.
  http://www.incatro.be/be/contact/
  Met vriendelijke groet,
  Incatro Team

 4. Marcel Wolbrink op 12 december 2018 om 21:21

  Wij hebben een nieuw huis met veel ramen en vide in de huiskamer. Is het mogelijk om een akoestische meting te laten uitvoeren met daarbij advies hoe te verbeteren, al dan niet met een naadloos plafond of wanddeel?

 5. Ralph Huyskens op 13 december 2018 om 08:47

  Geachte heer Wolbrink,
  hartelijk dank voor uw reactie. U bent aan het goede adres, wij nemen z.s.m. contact met u op.
  Team Incatro

 6. Tineke Gertsen op 20 december 2018 om 16:07

  Wij hebben een nieuw huis met plavuizen vloer, betonnen muren en een plafond van beton.
  Ik zou graag wat informatie over de geluidsabsorbtie tegen plafond willen ontvangen.

  M. Vr. Gr Tineke Gertsen.

 7. Carl Huijskens op 1 januari 2019 om 20:17

  Beste Tineke Gertsen,
  hartelijk dank voor uw reactie. U bent aan het goede adres, wij nemen z.s.m. contact met u op.
  Team Incatro

 8. MvAvL op 17 januari 2019 om 10:37

  Ik woon in een huurhuis uit de jaren tachtig. In de kamers is ondanks allerlei hulpmiddelen in de zin van woningstoffering nogal wat akoestiek. Dat is niet erg of hinderlijk. Wel knerpt die akoestiek helaas erg metalig. Ik ben klassiek zangeres en geef ook zanglessen. Zelf ergert mij de akoestiek niet zo – mijn buurman klaagt evenwel steen en been, terwijl er nog een kamer tussen mijn lesruimte en zijn huismuur zit. Uiteraard heb ik akoestiek nodig in huis, dus grotendeels dempen is zeker geen optie. Kan het worden veroorzaakt doordat er met gewapend beton is gebouwd?

 9. Ralph Huyskens op 17 januari 2019 om 11:14

  Geachte mevrouw,

  De vraag is; ‘heeft u een geluidsisolatie probleem of zijn de ruimtes zo hard (met galm) dat er geluidsabsorptie in moet?’

  Zoals ik het begrijp heeft u last van geluidsoverdracht tussen de verschillende ruimtes. M.a.w. de geluidsisolatie is niet naar wens.
  Waarschijnlijk omdat de tussenwanden niet dik genoeg zijn.

  Onze producten zijn bedoeld om galm uit te ruimte te halen (absorberen) en niet om geluid te isoleren.
  Zo kunnen wij met onze producten ook geen straatgeluiden buiten houden.

  Mijn advies is:
  • kijk eerst eens naar de wanden: kan er een voorzetwand gemaakt worden?
  • plafond: kan het zijn dat het geluid via een systeemplafond van de ene naar de andere ruimte gaat?? (staan de wanden dus onder het systeemplafond?)
  • controleer geluidslekken en kieren rondom ramen en deuren. Indien niet en geluid komt via deur: dan zou een dik velours gordijn voor de deur werken.
  • bekijken of er toch veel galm en reflecties zijn waardoor wij wel onze absorberende panelen kunnen ophangen en zo het geluidniveau daalt en er minder overlast ontstaan tussen de ruimtes.
  • indien u maten en omschrijvingen met foto’s kunt sturen van de ruimtes kan ik adviseren en een kostenbegroting maken

  Wij horen graag weer van u

  team Incatro

Reageer zelf

* Verplicht veld